Uncategorized

Beslutet att anlita städfirma

Vi tittar tillbaka på ett knappt år av stora förändringar i vår vardag och vår familj. Det finns olika pusselbitar som påverkat förändringen vi sett. Till att börja med så har vi flyttat till en helt ny stad. Det är förstås en stor förändring för oss, inte minst för våra barn. Den andra förändringen är att vi nu – för första gången i våra liv – bor i ett hus. En tredje förändring är att vi, ganska snart efter att vi flyttade, valde att anlita en städfirma för städning i hemmet. Det är det sistnämnda som jag kommer att fokusera på i denna text.

Låt oss först titta på beslutet om att skaffa städfirma.

Vi hade aldrig ens övervägt möjligheterna till att anlita någon annan att ta hand om vissa av våra vardagsbestyr. Det behövdes inte när man ”endast” hade 60 kvm att se över. När vi nu bor i hus och dessutom har ett litet spädbarn att ta hand om blev städningen lidande. Det var inte alls det harmoniska hem som vi sett framför oss när vi flyttade västerut. Vi valde därför ganska snabbt att handla. Vi landade i att vi var tvungna att testa på städfirma.

Som tur var så var den städfirma vi valde väldigt flexibla för nya kunder. För att vi, som alltså saknat erfarenhet av sådana tjänster, skulle kunna testa på att bli kunder fick vi en provperiod. Vi band inte upp oss för städfirman alls och vi erbjöds förmånliga priser för tjänsterna de utförde. Det var faktiskt förvånansvärt generöst, tänkte vi. Hur kunde denna städfirma gå runt om de erbjöd så schyssta avtal till alla nya kunder?

Svaret fick vi sedan ganska omgående när de tog över städningen. De visste förstås själva hur bra de var och var väl medvetna om hur deras tjänster underlättade för en barnfamilj som vår. Vi gavs tid över till annat genom att lämna över ansvaret till städfirman en gång varannan vecka. Vi behövde inte ha lika mycket ångest över att behöva lägga tid på att småstäda hemmet. Det gav en dimension av avslappning, med brist på ett bättre uttryck. Även om vi inte de facto gjorde så mycket mer av tiden så var det nästan det som var den främsta effekten av städfirman och deras tjänster. Alltså: Vi behövde inte göra någonting och det ska man inte underskatta.

Är det några andra som har städfirma i hemmet? Jag är nyfiken på att höra om ni delar vår upplevelse av detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *