Uncategorized

Färden som städhjälp

Många som jobbar som städhjälp har nog andra förutsättningar än vad jag har. Jag talar om det faktum att jag lägger ungefär 50% av min arbetsamma tid på en och samma kund. Varje dag, mellan 9 och 13 så är jag hos det äldre par för vilka jag är städhjälp. Jag tänkte idag att jag skulle berätta lite om detta.

Det ska sägas att jag inte kommer att berätta särskilt ingående om själva uppdraget. Det får jag nämligen inte yttra mig om, och det intresserar mig heller inte att prata om de kunder jag är städhjälp för på det viset. Det jag däremot kommer att tala om, och som många frågat om, är hur jag tar mig till jobbet.

Låt oss börja med förutsättningarna. Jag bor i Hornstull i Stockholm och det par där jag är städhjälp bor vid Odenplan. Det är därför en fin promenad som varje dag tar mig från punkt hem till punkt jobb.

Den första etappen i min vandring mot att agera städhjälp är Västerbron. Den är stor och lång och fin och jag tycker faktiskt väldigt mycket om att gå över den. Faktum är att jag till och med gillar det när det regnar. När jag sedan kliver ner på andra sidan bron, på Västerbroplan, så har jag kommit en rejäl bit närmare. Paret som jag är städhjälp hos har vid det här laget börja avsluta sin frukost.

Jag vandrar ner till höger för att träda in i vackra Rålambshovsparken. Där går jag och tittar på människor som gör yoga. En och annan hund tittar förbi. Stressade föräldrar går med sina barn till förskolor och skolor. Och så jag då. Jag, en enkel städhjälp på väg mot dagens första uppdrag.

Jag vandrar på genom ”rålis” och kommer upp vid St. Eriksgatan. Nu kommer den lite tråkigare biten av promenaden. Nämligen den då jag ska ta mig förbi Fridhemsplan. Det är inte särskilt roligt. Jag är glad att jag inte är städhjälp hos någon i det området. Jag menar, det har väl sin charm också. Det har sin charm och hade jag varit städhjälp där så hade jag haft väldigt mycket närmare till jobbet. Jag vandrar vidare för att ta mig över St. Eriksbron och ser känner – ungefär då jag kommer fram till St. Eriksplan – att jag snart är framme. Paret jag är städhjälp hos sitter sannolikt och väntar på mig nu. Med 9-kaffet redo för mig direkt när jag kommer in genom dörren.

Jag fortsätter färden nästa vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *